Таро и човешките отношения

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • issa wrote:

   Здравейте, все по-рядко гледам, защото почти не намирам време да остана сама и някак си се отдалечих от картите си в последно време. Но по настояване на моя приятелка сутринта и гледах за мъж, с който отношенията са прекъснати и единствена им връзка в момента са социалните мрежи. Та комбинацията, която се падна за мъжа е
   Висшата жрица, Ас пентакли, 7 чаши. На пръв поглед бих и казала, че все още има чувства към нея /по Жрицата и 7 чаши/, но мисля, че нещо ми убягва и това е твърде повърхностно тълкуване. Ас пентакли, като че ли поглъща другите карти и някак си от цялата комбинация и акцента пада върху него. Мона е писала в темата за Ас пентакли, че е център на човешката душа и проекция на стремежа към щастие. В комбинация с Висшата жрица не е ли точно това? Не е ли Ас пентакли в случая огледало, в което се оглежда Жрицата и образа, който вижда са точно нейният стремеж към щастието, което обаче се оказва илюзорно и непостижимо?
  • Didi wrote:

   Първо - здравей. Второ, към комбинацията
   За мен тази великолепна тройка показва тотално разминаване между двамата. Единствената пресечна точка е Асото, но то общо взето нито пролет, нито лято прави. Даже показва по-скоро лицемерие, отколкото някакво разбиране в отношенията. Илюзорен свят, вкарване у филми. С комедиен привкус дори.
   Само дето липсва един Глупак ехидно да се изхили. Няма да ги бъдат нещата, за съжаление.
  • Джи wrote:

   Здравей и от мен. Освен, че съм сългасна с написаното от CassyDi, мисля, че при последващи опити да се съживи или изгради връзка, ще се стига до още по-големи обърквания, чуденки и може би разочарования. Пиша го, защото ми се струва, че такива ще има... известно време.
  • issa wrote:

   Хрумна и на мен, че има интриги, сплетни, неясноти може би между тях, но това не кореспондираше с въпроса, който зададох- какво е тя за него. Затова тръгнах в друга посока на тълкуването. Благодаря ви
  • sve wrote:

   Понеже Мона още не е направила анализ аз ще напиша какво мисля също.
   Кралица чаши тук е абсолютно камикадзе, става неуправляема. Тъй като се пита за реакция към дадена ситуация то е абсолютна неадекватност. Моментално отхвърля и неприема случващото се. Може да е и заради отваряне на стари рани, но така или иначе логиката липсва.
  • Не съм писала, защото съм забравила

   Много добър анализ правиш, а сега кажи за мъж ли става дума или за жена. И защо според теб.
   И освен неадекватност, какво още има като по-скрито послание?
  • sve wrote:

   Да кажа пол ще си е чисто налучкване за мен. Какъвто и да е човекът, той не се справя с емоционалността си. Ех тази емоционална интелигентност Няма смилаемост. Лесен за манипулиране. Лош бекграунд. Или е бил прекалено разглезен или не е бил обичан достатъчно, за да се скочи от Ас чаши на Кралица чаши. Ас преди Кралица от същата боя за мен е сигнал за проблем, заложена програма/модел. 5 пентакли като продължение на сюжета си е тежка присъда, тежко е да не различаваш фактите, да не мислиш, а да действаш тласкан само от емоцийте си, които дори сам не разбираш.
  • crazy dog wrote:

   Искам тук да споделя една подредба пак свързана с човешки отношения, става дума за голяма група хора (около 300 собственика). Въпросът е Собствениците ще бойкотират ли Т?
   Отговор - 4 жезли-Император-8 жезли
   Какво мисля: 4 жезли е конкретната среща, която ще се състои в неделя; 8 жезли показва, че няма да има единодушие как да се действа, има променливи настроения и неустойчивост на желанията и всъщност няма да се стигне до действителен отпор към Т. Императора - хм, Императора... Дали пък на тази среща няма да решет да се откажат да се борят?
  • Sha wrote:

   Този Т ли е силата? Ако Императорът отразява него, тоооо, нямат никакъв шанс - не са достатъчно ангажирани и организирани - твърде хаотични са - чакат, наслаждават се на онова, което имат, но не биха рискували да го загубят...
  • sve wrote:

   По 5 жезли може да е заради разправий, кавги, побой. Но пак заради 5 жезли има намесени още хора, не само мъжа й. 9 пентакли е много индивидуалистична карта, чувстваш се добре сам, самодостатъчен си си, тук тя е блаженият остров на уединението.
  • Джи wrote:

   Определено не се е чувствала част от цяло в тази връзка/брак. Вървели са един срещу друг, липсвала е обща посока. Тъй като по 6 меча и 9 пентакли може да се каже, че за нея е започнал един наистина много личен и индивидуален процес на промяна, може би преди това се е чувствала като дърпана назад и спирана от нещо. Заради 5 жезли се чудя дали този брак може да се определи като "незрял"?! И въпреки, че липсват дворцови карти, възможно е да е предприела такава стъпка, когато е усетила подкрепата на друг човек.
  • Didi wrote:

   Така. Ами аз мога да допълня към казаното по-горе също, че интриги (5 жезли) са една от вероятните причини. Някак "шумно"(т.е. публично) ми изглежда интимното пространство, което двамата са споделяли. По-вероятно е да не е имало изобщо такова пространство, поне не напоследък.
   Аз ще предположа, че кариерата й е излязла на преден план, породила се е целеустременост (9 пентакли).
   Времето за компромиси е свършило. Помежду им явно не е съществувал добър диалог и обща цел. Тя го търси другаде.
   Между другото двамата мислили ли са някога за деца? Възможно е и това да е в спектъра на причините.
   Осмислям 9 пентакли тук като оценка за цялостната реализация на една личност.
  • Sha wrote:

   Здравейте, чудех се къде да постна тези комбинации, но темата за човешките отношения е за по-сериозни въпроси... та реших да направя нова тема, за тълкуване на наши комбинации от практиката ни.
   Но нека Мона реши дали си струва.

   Става въпрос съвсем нова връзка между момче и момиче и съответно попитах, какво е добре тя да знае за него -
   основа - Умереност
   Крал Чаши, О Крал Пентакъл, Император

   Честно казано за мен това е човек с твърде много комплекси и много вероятно силна връзка с бащата.
   Някой, за когото нищо никога не е достатъчно. Супер чувствителен, но не знам дали го осъзнава, по-скоро го крие и държи да изглежда стабилен за околните. Проблемът е че показва черупка и никога истинската си същност, супер консервативен, не може да си променя мнението, нито би го направил, каквото и да му струва това.
   Всъщност дори не съм сигурна дали този човек може да обича.
   Чувствителността на Краля Чаши се е превърнала в егоизъм и.... имам чувството че винаги държи на своето - виждам го като троснато дете.

   А е нестабилен заради О Крал Пентакъл - ако беше изправен, смятам че щеше по-хармонично да изразява себе си.

   Имат ли бъдеще?
   осн- 3 Ж
   О Рицар Чаши, О Асо Пентакъл, О Жрец

   Това ми е супер силна комбинация за любов, стабилност и обвързване, стига да бяха прави картите.... но защо са обърнати??? И защо точно в тази комбинация???
   Сега по-скоро бих казала - няма начин...

   Как я възприема той?
   осн- О КП
   О Асо Чаши, 10 Меча, О Паж Жезли
   Смятам, че този човек е в депресия, ама много яка и тя е като слънчев лъч за него... само дето не е правилния заради обърнатия ПЖ...

   Много ще се радвам на коментари!
  • Kolevaani1 wrote:

   Здравейте
   Понеже с приятеля ми изживяваме поредната криза в отношенията ни,наредих карти на въпроса -Как ще се развият отношенията ни до 2 седмици

   Асо Мечове-9 Пентакли-Асо Жезли

   Първото ми впечатление като виях картите беше -пак няма да успеем да се разделим,сякаш един безкраен кръговрат ми се яви пред очите,зациклили на едно място или по-точно рутина.Асо Мечове е проблема между нас,т.е. по време на спор или караница -ми признава истини ,които е крил от мен,излизат наяве и лъжи ,за които не съм подозирала или е отричал когато съм го питала.9 Пентакли в средата и Асо Жезли накрая -ми се видя като едно безкрайно време,някакво затишие и Асо Жезли като искане да се промени нещо ,но само толкова,и сякаш ме варна отново на Асо Мечове-и пак сякаш всичко наново ще се иживява до "безкрай" .Това беше първото,което ми мина през ума без да се замислям над картите.Но колкото повече се заглеждах се запитвах -защо 9 Пентакли е така сама в средата и сякаш тез Аса са я заградили и я задушават.
   Изникнаха ми много въпроси в главата и се обърках доста
   После реших че може и да си напасвам според моите мисли и емоции (освен за Асо Мечове-когато ми се е падала като дневна карта-винаги съм имала спор,разговор от който чувам,научавам,разбирам за изтини,които са ми причинявали болка,но се е изяснявала истина,нещо ново е излизало наяве),трудно ми е да тълкувам за себе си ,особено за емоционални въпроси .
   .Може ли да кажете и вие вашето мнение за картите ?