Pinned Free Chat IV

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Free Chat IV

   Здравейте, отварям нова тема за общи приказки и приятни разговори.

   Попаднах на едно заглавие на нова книга - Безумецът от Таро, авторът се казва Деница Дилова. За съжаление обаче, няма нищо общо с картите, а е .... любовен роман.
   Сутринта гледах и интервю с нея. No comment.

  • Тази книга я прочетох набързо, заинтригувана именно от заглавието. Книгата не е лошо написана, но е далеч от Таро :) . Главната героиня има за рождена карта - Глупакът, това ми беше достатъчно - рождена карта :) . Има и още един момент в цялата история, когато майка й и гледа на Таро - споменават се някои от големите аркани, нищо съществено.
  • "Ангелът се обърна към жените и им рече: не бойте се; зная, че търсите разпнатия Иисуса; Няма Го тук; защото възкръсна, както и каза. Елате и вижте мястото, където е лежал Господ." Матей 28: 5-6

   Христос Воскресе!
  • Над половината българи очакват глобална война, всеки трети допуска използването на ядрено оръжие

   Прочетете статията. Очевидно българите са шампиони по ирационално и апокалиптично мислене.
   Но и проучването май е част от антиевропейска пропаганда.
  • :D :D Графитите на Белград са най-забележителни в цял свят! Няма друго признание, освен любовта, без значение каква е тя!
   (небуквален превод на този надпис: "Обичам те, какво като си дебела!")

  • Много съм се смяла на тези графити, още преди време ги бях намерила... Нали се сещате, четейки ги, все едно гледате "Черна котка бял котарак" (уникален филм, междудругото)!

   Белградски графити
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose
  • То не е и нужно да ставаме такива :D Но девойката е чук :thumbsup:
   Мен това:

   повече ме отчайва!
   Желязна логика, уникална дефиниция за "изкуствен интелект", революционна теория на тема "От къде изгрява Слънцето"...
   К'ви ли не неща са готови да направят хората, за да вземат едни лесни пари... ?(
   Гледам и не вярвам на ушите си :D
   Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
  • :D :D :D :D :D УЖАС!!!
   Не мисля, че с подобни "знания" трябва да се завършва средно и да се става студент! Представете си какво ни предстои (след 50 години, напромер). Демографската криза е добре дошла!
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose
  • Усещам от известно време една тенденция, че видите ли, нямало нужда да се учат неща, дето после нямало да ти трябват в живота. Например, като ученичка, ужасно ненавиждах химията, то тия молекули как се съединяваха, какво се образувало след това... не ти е работа. И други подобни примери мога да дам. И сега в живота, никога не ми е притрябвало да знам конкретно, ако смеся водорода с кислорода, че ще получа вода, нали си тече от чешмата :D И едните ще учат само химия, но няма да знаят грам география, други ще учат програмиране, например, и нищо друго не ги интересува. Това е т.нар. профилиране, тесни специалисти и тази тенденция се налага напоследък, защо - защото отново на никой (на държавите) не му трябват хора, които знаят много, а работници в тяхната си сфера.
   Проблема е, че орязвайки по-широкото изучаване на различни науки, всъщност много малко хора постигат професионализъм в тясната си специализация. Горния пример е убийствен.
   Установявам, че такова понятие като ОБЩА КУЛТУРА вече е мръсна дума и се гледа с насмешка на хора, които учат хуманитарни дисциплини, едва ли не всички трябва да сме математици и програмисти. Вижте какво става в математическите гимназии, как родителите са откачили децата им да ходят в разни школи по математика от забавачката още, за сметка на социалните умения.
   Виждам, че този откъс от Стани богат предизвика бурен смях навсякъде, на мен обаче ми е тъжно. На къде отива тоя свят? Дори образованието е изопачено.
   Нима животът не е само капчица роса?
   La vie en rose
  • Напълно съгласна с казаното от теб!
   Има и още една много вредна тенденция - образованието като залог за "изкарване на пари". Учи еди какво си, защото се котира. Не учи еди-какво-си, няма да ти трябва.
   Образованието трябва да е ценност сама по себе си, желанието да учиш, жаждата да знаеш повече, защото знанието те прави свободен и критично мислещ човек.

   Не може всичко да се оразмерява с пари, с бизнес, и т.н.
   Аман от такива безпросветници.

   Знание без сърце, без разум, без идеали, нищо не е.
   DIGNITY ALWAYS WIN.
  • Armid, на мен също ми се въртят подобни мисли и наистина ми става тъжно. За това и го пуснах клипа. А проблема не е само в образователната система. Народа масово НЕ чете! В обратното никакви статистики нямат шанс да ме убедят.
   Дълга и тъжна тема...
   А ти не се шашкай с въпроси като:
   "На къде отива тоя свят? "
   Отива на там на където е тръгнал! Добрата новина е, че няма да сме живи да видим пристигането ;)
   Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
  • Днес посетих изложбата, който е в София е добре да иде и да види, интересно е. А и след 2 часа следобед винаги има и медицинско лице, което развежда и обяснява, защото има неща, които не са ясни и е необходимо да има специалист.

   Повечето експонати са от азиатската раса, не че е особено важно това. Тематично е конфигурирана по системи: кръвоносна, храносмилателна и т.н. Много интерресни бяха ембрионите от самото начало докъм 6-ия месец. И други неща също.

   Нямаше много хора, да не кажа, че бяхме около 5 човека.
   Идете и вижте.
  • Не зная в кое време живея, ич не ми е ясно, но знам едно.
   Виждам пекрасни хора, с които се запознавам, с които сме се срещнали, момчета и момичета, жени и мъже. На всякакви възрасти.

   Хора, които може да обичаш и хора, с които можеш да се храниш и да пиеш. Хора, които ти помагат, хора, на които помагаш.
   Хора за Обичане.

   Красиви хора и добри хора.

   Всичко, извън този свят е проективно, параноидно и лошо.
   Светът на добрите хора е различен - той просто е Светът.

   Благодаря ви!
   Благодаря за поредната прекрасна среща. Благодаря на Лили и на Васил, както и на китайката (без номера на китайката), благодаря и на китаеца. Благодаря на китайците и на българите, благодаря и на вятъра, че не ни отвя, благодаря и на въртящата се кръгла маса, благодаря на вечерта.

   Уникално е да събираш различни хора, уникално е, когато хората намират смисъл в общото, спокойно е, когато си намерил и своя смисъл.
   Обичаш.
  • Я да помоля за съвет, корените на косата ми израстнаха, нали се боядисвам руса и сега, не ми е много приятно така, та да попитам, дали е вредно да се изруся за бебо, четох различни неща в нета, едни казват - поемали псе през кожата на главата вещества, които можело да навредят на бебо, други казват - няма проблеми. Само че, аз първо обезцветявам корените със син прах, който е много силен и след това пиставям боя, безамонячна е, но синият прах ме притеснява, вярно не го държа много около десет минути, но знам ли, да изчакам още май ще е най-добре :D